MALZEMELER
6 adet patates
1 su bardağı yoğurt
3 çorba kaşığı un
3 yumurta
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı tereyağı (eritilmiş)
2 çorba kaşığı sıvıyağı(tercihen zeytinyağı)
tuz,karabiber,pulbiber,
Üzeri için:
1 çorba kasesi yoğurt
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tozkırmızıbiber,nane
Hazırlanışı:
Patatesleri haşlayın.Dağılacak kadar yumuşak haşlanmayacak,hafif diri kalacak.
Küçük ebatlarda küp küp doğrayın.Bir kaba alın.
Yumurtaları kırın.Yoğurdu ekleyin.
Un ekleyin,kabartma tozu ekleyin.
Baharatları ekleyin.
Erimiş tereyağı ekleyin,sıvıyağı ekleyin.
Harmanlayın.Borcama dökün.
Kaşıkla düzeltin.
170 derecede 1 saate yakın pişirin.Çatalla kontrol edin.
Fırından çıkınca 10 dk. bekletin.
Üstüne yoğurt yayın.
Tavada tereyağı eritin tozkırmızıbiber,naneyide ekleyin.Patates mantınızın üzerine dökerek servis yapın.Afiyet olsun