MALZEME
500 gr tavuk kıyması (Göğüs ve but karışık çekilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı krema
2 yemek kaşığı irmik
1 tane yumurta
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı nişasta
1 ay kaşığı köri
Tuz
Karabiber
İçi için:
7-8 demet maydanoz
2-3 dal taze biberiye
25-30 ad fırın makarna
YAPILIŞI
Derin bir kaseye tavuk kıyması için gerekli tüm malzemeler konularak iyice yoğrulur ve 30 dk buz dolabında dinlendirilir. Bu esnada geniş ve yayvan bir tencereye su konularak fırın makarnalar 5-6 dk haşlanır. (Çok yumuşak olmayacak ) Haşlanan makarnalar süzülür ve uzun uzun birleştirilerek streç filme rulo gibi sarılır. Buzdolabına konur.
Tezgah üzerine yağlı yağlı kağıt serilir. Tavuk kıyması 2 cm kalınlığında kare şeklinde yağlı kağıdın üzerine yayılır. Üzerine bolca doğranmış maydanoz ve biberiye serpilir. Ve tam ortasına streçten çıkardığımız ve kalıp gibi duran spagetti konur. Yağlı kağıt ile birlikte rulo yapılır. Yaklaşık 2 saat buz dolabında dinlendirildikten sonra 180 C’de 1 saat pişirilir. Biraz soğuduğunda dilim dilim servis yapılır.
Not: Tavuk kıymasının kıvamı biraz yumuşak olabilir. Olması gereken o şekildir. Farklı malzemeler ilave ederek kıvam bozulmamalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder