18 Haziran 2014 Çarşamba

TAVUKLU RULO MAKARNA

                                                             

MALZEME
500 gr tavuk kıyması (Göğüs ve but karışık çekilmiş)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı  krema
2 yemek kaşığı  irmik
1 tane yumurta
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı  nişasta
1 ay kaşığı  köri
Tuz
Karabiber
İçi için:
7-8 demet maydanoz
2-3 dal  taze biberiye
25-30 ad fırın makarna
YAPILIŞI
Derin bir kaseye tavuk  kıyması için gerekli tüm malzemeler konularak  iyice yoğrulur ve 30 dk buz dolabında dinlendirilir. Bu esnada geniş ve yayvan bir tencereye su konularak fırın makarnalar 5-6 dk haşlanır. (Çok yumuşak olmayacak )  Haşlanan makarnalar süzülür ve uzun uzun birleştirilerek streç filme rulo gibi sarılır. Buzdolabına konur.
Tezgah üzerine yağlı  yağlı kağıt serilir. Tavuk kıyması 2 cm kalınlığında kare şeklinde yağlı kağıdın üzerine yayılır. Üzerine bolca doğranmış maydanoz ve biberiye serpilir. Ve tam ortasına streçten çıkardığımız  ve kalıp gibi  duran spagetti konur. Yağlı  kağıt ile birlikte rulo yapılır. Yaklaşık 2 saat buz dolabında dinlendirildikten sonra 180 C’de 1 saat pişirilir. Biraz soğuduğunda  dilim dilim servis yapılır.
Not: Tavuk kıymasının kıvamı biraz yumuşak olabilir. Olması gereken o şekildir. Farklı  malzemeler ilave ederek  kıvam bozulmamalıdır.