MALZEMELER
- 3 Adet Orta Boy patates
- 2 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
- 3-4 Dilim Salam
- 1/2 Su Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Su Bardağı Galeta Unu
- Tuz , Karabiber
- Kızartmak İçin Sıvıyağ
Tarif
- 3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim.
- Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.
- Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
- Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.
- Yuvarlayarak, şekil verelim.
- Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.
- Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım.
- Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım.
- Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
- Ilınınca servis yapalım.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder