13 Haziran 2014 Cuma

PATATES KROKET

MALZEMELER
  • 3 Adet Orta Boy patates
  • 2 Adet Yumurta
  • 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
  • 2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
  • 3-4 Dilim Salam
  • 1/2 Su Bardağı Un
  • 1 Adet Yumurta Sarısı
  • 1/2 Su Bardağı Galeta Unu
  • Tuz , Karabiber
  • Kızartmak İçin Sıvıyağ
Tarif
  • 3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim.
  • Üzerine 2 yumurtayı, 1 tatlı kaşığı nişastayı, karabiberi, 2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri, küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.
  • Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
  • Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.
  • Yuvarlayarak, şekil verelim.
  • Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım.
  • Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım.
  • Patates toplarını kızgın sıvı yağda, tavayı arasıra sallayarak kızartalım.
  • Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
  • Ilınınca servis yapalım.Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder