30 Haziran 2014 Pazartesi

HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTÜ




                                                   

Hindistan Cevizi Sütü 
MALZEMELER
  • 1 su bardağı hindistan cevizi rendesi  ( taze rendelenmiş )
  • 3 su bardağı kaynar su
  • YAPILIŞI
  1. Kaynar suyu hindistan cevizinin üstüne dökün. 10 dakika kadar beklesin.
  2. Daha sonra  blender’da 3-4 dakika tırtlatın. (Aman kapağı iyi kapatın)
  3. Sonra tülbentten süzün. Suyunu da iyice sıktırın.
  4. Bir kavanozda buzdolabında 4-5 gün kadar dayanır.Buz kırığına bastırılmış kadehlerde servis yapın.Harika serinletici bu sıcak havalarda bol sıvı tüketilmeli.Afiyet olsu






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder