4 Ocak 2014 Cumartesi

ARNAVUT BÖREĞİ PIRASALI

Malzemeler:
. 3 adet yumurta
. 300 gr kadar yoğurt
. 80 ml sıvıyag
. 50 gr kadar tereyağı
. 50 gr kadar pırasa
. 300 gr yoğurt
. 1 ad yumurtanın beyazı
. Yarım kg buğday nişastası
. 1 paket kadar kabartma tozu
. Karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle 60 ml sıvıyağımızı, 400 gr nişastamızı, yumurtalarımızı, 150 gr kadar yoğurdumuzu, kabartma tozumuzu güzelce karıştırarak iyice yoğuruyoruz. Ardından elde etmiş olduğumuz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde yaklaşık 30 ad parça çıkartıyoruz. Daha sonra kalan nişastmızı parçaları açmakta kullanarak yufka haline getiriyoruz. Ardından pırasalarımızıda halkalar şeklinde keserek , yumurta beyazımız, kalan yoğurdumuz, karabiber ve tuz ile karıştırarak en ust kısma yufka gelecek şekilde her 10 katımızın arasına malzememizi yayarak harcımıza yayıyoruz.
Son olarak tereyağımızı eriterek kalan yağ ile karıştırarak böreğimizin üzerinde gezdiriyoruz ve önceden 220 derecede ısıtılmış olan fırınımızda yaklaşık olarak 30 – 35 derecede pişirerek servise hazır hale getiriyoruz.
 AFİYET OLSUN