25 Ocak 2014 Cumartesi

AYI FİGÜRLÜ EKMEK

MALZEMELER
1  Kg un
1/2  kg süt
150  gr  tereyağ
2  yumurta
2 çay  kaşığı  tuz
1  paket kuru maya
250  gr  şeker
YAPILIŞI
Un bir kaba konur ortası açılır, maya katılır  üzerine  şekerden bir kaşık  ekilir üzerine ısttığınız sütten bir çay bardağı kadarda dökün ,  unla  kapatılır ve kabarması beklenir
Sonrada diğer malzemeler eklenir ve yumuşak hamur yoğrulur. Kabarması beklenir .
hamurdan yüzü oluşturmak için bezeler alınır , yuvarlanır sonrada küçük, küçük bezeler kulaklar için yuvarlanıp eklenir.Yüzün ortasına küçük bir beze yuvarlatılıp ortaya burun yapılır.Gözüne,burun ortasına,göbek deliğine kuru üzüm yerleştirilir.Üzerine 1  yumurta sarısı sürülür.
220 dereceli önceden ısıtılmıs fırında pişirilir.Çocuklarınızı,çocuklu misafirlerinizi çok sevindireceğinizden emin olabilirsiniz.AFİYET  OLSUN