22 Ocak 2014 Çarşamba

BADEMLİ PERDE PİLAV

Perde pilavı Malzemeleri
1,5 su bardağı pirinç
3 su bardağı tavuk suyu
2 tane tavuk budu
2 çorba kaşığı margarin
Yeteri kadar kuş üzümü
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar karabiber
Hamur için;
2 tane yumurta
4 çorba kaşığı yoğurt
Yeteri kadar un
1 poşet kabartma tozu
100 gram margarin

Perde Pilavı tarifi
Perde pilavı yapmaya başlarken önce tavuk etlerimizi haşlayalım ve etlerini didik didik edelim. Tavuk suyunu tencereye alalım ve içerisine etleri de koyalım. Daha sonra margarin, kuş üzümü, tuz, karabiber ekleyerek karıştıralım. Su kaynayınca pirinçleri ekleyelim ve pilav tam pişmeden ocaktan alalım. Hamurumuzu hazırlamaya başlayalım. Yoğurt, yumurta, un, margarin ve kabartma tozu ile yumuşak bir hamur elde edelim. Yağlanmış tencere gibi derin tepsiye önce badem taneleri koyalım sonra hamurumuzu yayalım. İçerisine pilavımızı koyalım. Üzerini hamur ile kaplayalım ve 200 derece fırında pişirmeye bırakalım. Hamur kabarıp kızarmaya başlayınca pilavımız hazır demektir. Fırından çıkardığımız perde pilavımızı dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.