Gereken Malzemeler: ( 20 adet)
- 2 yumurta
- 250 gr tatlı lor
- yarım su bardağı toz şeker
- yarım su bardağı un
- yarım su bardağı pirinç unu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı su
- yarım limonun suyu
- hindistan cevizi
Yapılışı:
- Önce tatlının şurubu için şeker ve suyu tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğumaya bırakın.
- Tatlı loru geniş bir kasede yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
- Sırasıyla şekeri, unu, pirinç ununu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
- Hamuru krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile şekil verin.
- 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
- Servis yaparken hindistan cevizi veya ince dövülmüş antep fıstığı serpin.
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder