23 Ocak 2014 Perşembe

LOR TATLISI


Gereken Malzemeler: ( 20 adet)
  • 2 yumurta
  • 250 gr tatlı lor
  • yarım su bardağı toz şeker
  • yarım su bardağı un
  • yarım su bardağı pirinç unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Şurubu için:
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • yarım limonun suyu
Üzeri için:
  •  hindistan cevizi

Yapılışı:
  • Önce tatlının şurubu için şeker ve suyu tencerede yaklaşık 10 dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğumaya bırakın.
  • Tatlı loru geniş bir kasede yumurtaları teker teker ekleyerek çırpın.
  • Sırasıyla şekeri, unu, pirinç ununu, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
  • Hamuru krema sıkma torbasına koyup, yıldız uç ile şekil verin.
  • 175 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  • Fırından çıkan tatlının üzerine soğumuş şerbeti gezdirin.
  • Servis yaparken hindistan cevizi veya ince dövülmüş antep fıstığı serpin.
  • AFİYET  OLSUN