(1) Çiçeklerine ayırdığımız brokolilerimizi güzelce yıkayalım. Sarımsakla birlikte buharda pişirelim. Yaklaşık beş dakika kadar pişirseniz yeterli olacaktır.(Buharda haşlanırsa hem lezzetli,hem rengi koyu yeşilli olur) Çorbamızı yapacağımız tenceremizde yağımızı kızdıralım. İçine unumuzu koyup, kavuralım. Dört su bardağı soğuk suyu ilave edelim. Kaynayana kadar karıştıralım.
(2) Kaynadıktan sonra brokolilerimizi ve sarımsaklarımızı da ilave edelim.
Yaklaşık onbeş dakika kaynattıktan sonra tuzumuzu ve çiğ kremamızı ekleyelim. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alalım. Pürüzsüz olması için blendırdan geçirelim ve sıcak olarak servis edebilirsiniz .AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder