19 Ocak 2014 Pazar

TAVUKLU PİLAV

MALZEMELER
  • 1 adet piliç
  • 2 su bardağı pirinç
  • arpa şehriye
  • tereyağ 125 gr
  • 3 su bardağı tavuk suyu
  • tuz

  • YAPILIŞI
    • Piliç yıkanıp ,temizlendikten sonra tuz ve su ilavesiyle birlikte düdüklüde 20 dakika kadar pişirilir.
    • Pirinçler iyice yıkandıktan sonra süzülür.
    • Tencereye tereyağ ve şehriyekonulur.
    • Şehriyeler kahverengi olunca pirinçler ilave edilir.
    • Pirinçler şeffaf renk alıncaya kadar karıştırılır.
    • Bire birbuçuk ölçüsüyle ,2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı su ilave edilir.(tavuğu haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz)
    • Kaynayana kadar yüksek ateşte tutulur.
    • 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağın en kısık gözüne alınır ve suyunu çekince indirilir.
    • Pilavın demlenmesi için 20-25 dakika beklemesi gerekir.
    • Haşlanan piliçparçalara ayrılır.
    • Bir kasenin alt kısmı tavukla doldurulur ve üstüne de sıkıca pilav konulur.AFİYET  OLSUN