MALZEMELER
YAPILIŞI
- Piliç yıkanıp ,temizlendikten sonra tuz ve su ilavesiyle birlikte düdüklüde 20 dakika kadar pişirilir.
- Pirinçler iyice yıkandıktan sonra süzülür.
- Tencereye tereyağ ve şehriyekonulur.
- Şehriyeler kahverengi olunca pirinçler ilave edilir.
- Pirinçler şeffaf renk alıncaya kadar karıştırılır.
- Bire birbuçuk ölçüsüyle ,2 su bardağı pirinç için 3 su bardağı su ilave edilir.(tavuğu haşladığınız suyu da kullanabilirsiniz)
- Kaynayana kadar yüksek ateşte tutulur.
- 2-3 dakika kaynadıktan sonra ocağın en kısık gözüne alınır ve suyunu çekince indirilir.
- Pilavın demlenmesi için 20-25 dakika beklemesi gerekir.
- Haşlanan piliçparçalara ayrılır.
- Bir kasenin alt kısmı tavukla doldurulur ve üstüne de sıkıca pilav konulur.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder