4 Ocak 2014 Cumartesi

DONUT



Malzemeler:

· 3 Su bardağı un
· 1 Yumurta
· 100 gr. Tereyağı
· 4 Yemek kaşığı toz şeker
· 1 Çay kaşığı tuz
· 1 Tatlı kaşığı instant kuru maya
· Yarım su bardağı kadar süt

Donut nasıl yapılır?

1. Kuru malzemeleri una ekleyip karıştırın. Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını da una katıp yoğurun.

2. Kalan malzemeleri de ekleyip yumuşak bir hamur elde edin. Ele yapışmayan bir hamur olmalı.

3.  Üzerini örtüp mayalanmaya bırakın.

4. İki katına çıkan hamuru alıp elinizde hiç oynamadan hafif unlanmış tezgahın üzerine koyun. Üzerine de hafif un serpip merdaneyle 6-7 mm. kalınlığında açın.

5. Hamuru önce bardakla yuvarlaklara kesin. Daha sonra yuvarlakların ortasını küçük bir kapakla veya sürpriz yumurta kabıyla kesip küçük simitler oluşturun.

6. Simitleri bir tepsiye dizip üzerini örtün ve yeniden mayalanmalarını bekleyin.


7. Mayalanan simitleri kızgın yağda arkalı önlü kızartın. Şekerli bir hamur olduğu için çok çabuk kızarıyor.Kızaran donutları erimiş çikolataya,yumurta akı şekerle yapılmış royal ısıng dediğimiz kremaya batırıp üzerlerinide  şırıngaya doldurduğumuz kalan malzemeyide
donutların üzerine şekilli gezdirin.Üzerlerinede en son şeker kırıkları ve fındık serpin AFİYET  OLSUN.