22 Ocak 2014 Çarşamba

ÇİKOLATALI KURABİYE


Çikolatalı  Kurabiyeler İçin Gerekli Malzemeler

Yarım su bardağı pudra şekeri
2 su bardağından biraz az un
125 gram tereyağı
1 paket vanilya
1 adet yumurta
80 gram bitter çikolata

Çikolatalı Kurabiyelerin Yapılışı

Tüm malzemelerimiz hazırsa  kurabiyeyi hazırlamaya başlayabiliriz. İşe öncelikle un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir yoğurma kabında karıştırarak başlıyoruz. Karışımımız iyice karıştıktan sonra çok sert olmayan hareketlerle hamurumuzu yoğurmaya başlıyoruz. Hamurun orta sertlikte bir kıvama gelmesini sağlıyoruz. Daha sonra hamuru 1 saat kadar buzdolabında dinlenmeye bırakıyoruz.
Un serptiğimiz tezgahta hamuru merdane yardımı ile yarım parmak kalınlığında açıyoruz. Kurabiye kalıbı yardımı ile hamuru şekillendirerek kesiyoruz. Ardından ham  fırın kağıdı serdiğimiz ya da önceden hafifçe yağladığımız tepsiye kurabiyeleri diziyoruz.
Kurabiyeleri dizme işi bittikten sonra tepsimizi 180 derecede ısınmaya bıraktığımız fırına sürüyoruz kurabiyelerimizin hafifçe pembeleşmesini bekliyoruz ve fırından alıyoruz.
Kurabiyeler pişerken bizlerde çikolatayı parçalayarak bir kaseye dolduruyoruz. Sıcak su dolu bir kaba kaseyi koyarak çikolataları benmari usulü eritiyoruz. Piştikten sonra fırından aldığımız ve soğuttuğumuz kurabiyelerin yarısını erimiş çikolataya banıp kurabiyenin  bir tarafının çikolata kaplanmasını sağlıyoruz. Çikolatalı kurabiyeyi yağlı kağıt üzerine dizerek donmasını bekliyoruz. Çikolata iyice donduktan sonra çikolatalı kurabiyeler servise hazır.AFİYET OLSUN