13 Ocak 2014 Pazartesi

PRATİK LEZZETLER

PATATES TOPLARI
5-6 orta boy patates
1-2 yemek kaşığı tereyağ yada margarin
tuz
Süslemek için:
1 havuç -rendenin ince tarafıyla rendelenecek
yarım demet maydanoz – ince ince kıyılacak
yarım demet dereotu – ince ince kıyılacak
kırmızı lahana -ince ince kıyılacak
1 yemek kaşığı susam
 2-3 yemek kaşığı kadar kırmızı pul biber
Patatesler yıkanır haşlanır, kabukları soyulduktan sonra sıcak olarak ezilir. İçine tereyağ biraz tuz eklenir ve iyice karıştırılır. Yağın içinde erimesi sağlanır. Patates hamuru ılınınca istediğimiz büyüklükte toplar yapılarak süsleme malzemesine bolca bulanır. Afiyet olsun