7 Ocak 2014 Salı

BAL KABAĞI ÇORBASI

Malzemeler :
* Kuru Soğan : 1 adet büyük boy
* Havuç : 1 adet orta boy
* Balkabağı : 2 dilim soyulmuş
* Defne Yaprağı : 2 adet kuru
* Tavuk Suyu : 5 su bardağı
* Zeytinyağı : 4 yemek kaşığı
* Karabiber, 1 çay kaşığı tuz
* Kimyon : Yarım çay kaşığı
* Su : 2 su bardağı ılık
* Sarımsak : 2 diş
* Hazır Süt Kreması : Yarım su bardağı dolusu
Balkabağı Çorbası Tarifi:
* Kuru soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağını koyduğunuz tavaya ekleyin.
* Havucu soyup küp şeklinde doğrayın.
* İki dilim bal kabağının  kabuklarını soyun ve çekirdeklerini ayıklayın. İri kuşbaşı et şeklinde doğrayın.
* Sarımsakları dövün bir kenara koyun.
* Genişçe bir tencere alın ve zeytinyağı, kuru soğan, havuç ile dövülmüş sarımsakları koyun.
* Ateşi orta kıvama getirin.
* Sürekli karıştırarak yaklaşık olarak 5-6 dk kavurun.
* İçine balkabaklarını, defne yaprağını ilave edin.
* 6-7 dk sebzeler kendini bırakıncaya kadar pişirin. Ara ara karıştırmayıda ihmal etmeyin.
* Kimyon, tavuk suyu, ılık su, tuz, karabiber ilave edin.
* Tavuk suyunuz yoksa yedi bardak kadar sıcak suya isteğinize bağlı olarak 1 veya 2 tavuk suyu ilave edin.
* Bu aşamadan sonra yarım saat kadar orta ısıda pişirin.
* Piştikten ve altını kapattıktan sonra defne yapraklarını çıkarın.
* Çorba daha sıcakken isterseniz püre haline getirip servis yapabilirsiniz.
* Servis ederken içerisine hazır süt kreması ilave edebilirsiniz.AFİYET OLSUN