9 Ocak 2014 Perşembe

GREYFURT KABUĞU REÇELİ

 



 

GEREKLİ MALZEMELER
1Kg greyfurtun  kabuğu
  • 1500gr şeker
  • YAPIMI
  • Greyfurtun  kabuğunu rendenin ince tarafından çok derin olmamak kaydıyla rendeleyin ve greyfurtu yukarıdan aşağıya dört eşit parçaya bölerek soyun,her parçayı rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyin veya iğne iplik yardımıyla ipe dizin,greyfurt  kabuklarını bu şekilde iki gün kurutun sonra kaynamakta olan suya atıp kaynatın,bu işlemi 3-4 defa yapmalısınız,kaynat suyunu süzdür şeklinde bu işlem greyfurtların  acı tadını alacak,en son kaynatıp süzdükten sonra ,greyfurt  kabuklarını biraz havlu üzerinde bastırarak fazla suyunu al,kaynamakta olan şerbete at reçel kıvamı görüntüsü aldığında ocağın altını kapatın.AFİYET  OLSUN