GREYFURT KABUĞU REÇELİ
GEREKLİ MALZEMELER
1Kg greyfurtun kabuğu
1500gr şeker
YAPIMI
Greyfurtun kabuğunu rendenin ince tarafından çok derin olmamak kaydıyla rendeleyin ve greyfurtu yukarıdan aşağıya dört eşit parçaya bölerek soyun,her parçayı rulo şeklinde sarıp kürdanla sabitleyin veya iğne iplik yardımıyla ipe dizin,greyfurt kabuklarını bu şekilde iki gün kurutun sonra kaynamakta olan suya atıp kaynatın,bu işlemi 3-4 defa yapmalısınız,kaynat suyunu süzdür şeklinde bu işlem greyfurtların acı tadını alacak,en son kaynatıp süzdükten sonra ,greyfurt kabuklarını biraz havlu üzerinde bastırarak fazla suyunu al,kaynamakta olan şerbete at reçel kıvamı görüntüsü aldığında ocağın altını kapatın.AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder