24 Ocak 2014 Cuma

DALYAN KÖFTE


Dalyan Köfte İçin Malzemeler:
300 gr. kadar az yağlı köftelik kıyma
1 büyük baş kuru soğan
1 yumurta
5-6 dal maydanoz
3-4 dilim bayat ekmek
istenen baharatlar(kimyon, pul biber)
tuz, karabiber
1-2 diş sarımsak
Köftemizi yoğuralım.

Dalyan Köftenin iç Malzemeleri :
1  adet Büyük havuç
3  adet yumurta
1 kavanoz bezelye konserve
Köftenin üzeri için 1 yumurta sarısı

Kenar süsü için haşlanmış patates ve havuç
Dalyan Köfte Yapımı
Öncelikle köftemizi yoğuruyoruz. Köftemizi dinlenmek üzere buzdolabına kaldırıyoruz.
Havuç ve yumurtayı haşlıyor ve kabuklarını soyuyoruz. Köftemizi geniş bir rulo haline getiriyoruz. Bu işlem çok basit  sadece hamuru streç yayılmış tepsiye yayıyoruz . Haşladığımız havucu  ortasına yerleştirelim. Üzerine dilimlediğimiz haşlanmış yumurtalarıda dizelim. En sonda bezelyeleri döşeyelim. 
Köfte hamurunu kenarlardan üzerine doğru kapatalım.Streç yardımıyla sıkıştıraraktan  Kapattığımız yeri alta gelecek şekilde hafif sıvı yağ ile yağladığımız pişirme kabımıza alalım.Elimizle iyice düzeltelim. Fırınımızı 220 derecede ısıtalım. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Dalyan köftemizi fırının alt rafına pişirmek üzere sürelim. 15 dk kadar pişsin. Dışarı alıp köftenin saldığı suyu kaşık yardımı ile üzerine gezdirelim ki köfte kurumasın. Artık köftemizi üst rafa alalım.Üzeri kızarmaya başlasın ve kontrollü bir şekilde istediğimiz kızarıklığa gelince fırından alalım.Afiyet olsun.