13 Ocak 2014 Pazartesi

MEZGİT TAVA

MALZEMELER
1 kg mezgit balığı
1 su bardağı un
1 su bardağı bira
1/2 lt ayçiçek yağı
3 adet büyük boy patates
Yeterince taze çekilmiş karabiber ve tuz
YAPILIŞI
Balıkları iyice temizledikten sonra fileto çıkarın. Geniş bir tepsiye elediğiniz unun içine tuz ve taze çekilmiş karabiberleri ekleyip bira ile karıştırın. Un ve bira karışımı balığa yapışacak kıvama gelsin. Balıkları bu karışıma iyice bulayın. Fritözün içine ayçiçek yağını koyup, 180 dereceye kadar ısıtın. Balıkları kızgın fritöze bırakıp, 10 dakika boyunca, altın rengi alıncaya kadar kızartın. Yağdan çıkardıktan sonra kâğıt havlu ile iyice kurulayın. Patatesleri doğradıktan sonra soğuk suda bekletip, süzün ve bu işlemi temiz soğuk su bulunan kaplarda birkaç kez yineleyin. Nişastalarından arındırılan patatesleri kurulayıp, ısısını düşürdüğünüz fritözde 10 dakika kızartın. Kararmamasına dikkat edin. Fritözden çıkarıp süzün. Fritözü balıkları pişirdiğiniz sıcaklık derecesine getirip, patatesleri iki dakika daha pişirin ve balıkların yanına koyarak servis yapın. Afiyet olsun.