9 Ocak 2014 Perşembe
EKMEK ÇANAĞINDA TAVUKLU SEBZE ÇORBASI
MALZEMELER
-1 adet tavuk budu
- 1 adet havuç
-1 adet kabak
- 2 adet küçük boy patates
- 3-4 adet küçük boy mantar
-1 adet pırasa
- 4-5 su bardağı tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı un
- ½ çay bardağı sıvı yağ
- tuz ot, karabiber
EKMEK İÇİN:Hazır hamburger ekmeği 2 tane
Yapılışı
Bir tencerenin içine 6 su bardağı su ve tavuk budunu koyup haşlayın. Diğer yanda sebzeleri küçük tavla zarı şeklinde doğrayın. Tencereye sıvı yağını koyun. Önce havuç ve patatesleri ekleyip 2 dk kadar soteleyin. Ardından pırasa, kabak ve mantarı ekleyip 2 dk daha pişirin. Üzerine 2 çorba kaşığı unu ekledikten sonra hızlıca karıştırın. Tencereye tavuk suyundan 4 su bardağı kadar su ilave edin. Elinizle dittiğiniz tavukları ve karabiberi ve tuz otuda ekledikten sonra kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcaklığı biraz gittikten sonra ekmek çanaklarına çorbayı servis edin üzerlerine rendelenmiş havuç ilave edin.AFİYET OLSUN
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder