20 Ocak 2014 Pazartesi

KIRMIZI KADİFE KAP KEKLER


Malzemeler:
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 paket karbonat
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 180 gr tereyağ (oda sıcaklığında eritilmiş)
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 95 ml süt
  • 3 yumurta
  • 1.5 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı gıda boyası (normalde kırmızı ama ben mor kullandım)
Hazırlanışı:
Fırını 175 derecede önceden ısıtın.
Oda sıcaklığında eritilmiş tereyağı bir kaba alıp el mikseriyle karıştırın. Üzerine şekeri ekleyip kabarana kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker ekleyin. Her birini ekledikten sonra karıştırın. Daha sonra sırasıyla yoğurdu, sütü, gıda boyasını ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın.
Ayrı bir kapta kakaoyu, unu, karbonatı ve tuzu karıştırın. Bu karışımın 3 kerede tereyağlı karışıma ekleyin. Önce 1/3′ünü, sonra kalanın yarısını, en son da kalan kakaolu karışımı ekleyecek şekilde tereyağlı karışıma iyice yedirin. El mikseriyle karışımı pürüzsüz bir kıvama getirin ancak kabarcıklar olacak şekilde çok fazla karıştırmamaya özen gösterin.
Karıştırma işlemi bittikten sonra karışımı yağladığınız 24 adet kaba eşit olacak şekilde koyun. Önceden ısıttığınız fırında 20-25 dakika kadar kontrol ederek pişirin. Piştikten sonra soğuması için tel ızgaranın üzerine alın. İyice soğuduktan sonra üzerini kremayla süsleyin.
BEYAZ PEYNİRLİ KREMA:
Malzemeler:
  • 2 paket Pınar beyaz
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 400 gr pudra şekeri
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında erittiğiniz tereyağını bir kapta krema kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine beyaz peyniri ekleyin ve mikser yardımıyla karıştırın. Pudra şekerini ve vanilyayı ekledikten sonra önce kaşık yardımıyla peynirli karışıma yedirin sonra pürüzsüz bir kıvama gelene kadar mikserle çırpın ve keklerinizin üzerini hazırladığınız kremayla süsleyin.Ben biraz yeşille beraber kullandım sizin zevkinize kalmış istediğiniz renklerle süsleyebilirsiniz.AFİYET OLSUN