15 Ocak 2014 Çarşamba

GALATA UNLU MUHALLEBİLİ TATLI


Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviz
  • 1 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Şurup için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Kreması için;
  • 1/2 lt süt
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket krem şanti
  • Üzerine ceviz veya fındık arzuya gör
Yumurta ve şekeri mikserle köpürene kadar çırpıp, diğer malzemeleri ekleyelim. Dikdörtgen borcama yayıp 170 derecede pişirelim. Pişerken şurubu kaynatalım. Diğer tarafta krema için 1/2 lt süt, şeker ve unu pişirelim. Kremayı soğumaya bırakalım ve krem şanti ile 1 su bardağı sütü de çırpalım. Soğuyan krema ile krem şantiyi karıştırıp çırpalım. Kremamız da hazır. Pişen kek soğuyunca önce şurubu dökelim, sonra kremayı yayalım. Üzerini antep fıstığı veya fındık ile süsleyelim. AFİYET OLSUN...