6 Ocak 2014 Pazartesi

TIRTIL KURABİYE

 
MALZEMELER:
 


  • Yarım paket margarin(oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • 1 adet vanilya
  • Alabildiği kadar un (yaklaşık 3 su bardağı + 1/5 su bardağı)
YAPILIŞI
 Malzemeleri karıştırarak yumuşak kıvamda ancak ele yapışmayacak şekilde bir hamur oluşturun. Daha sonra tepsiye yaratıcılığınıza bağlı olarak tırtıl kurabiye kalıbı ile kurabiyelerinizi şekillendirin.  160-170 derecede fırında pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.