3 Ocak 2014 Cuma

ŞEKER HAMURLA KAPLI KURABİYELER

ŞEKER HAMURLU KURABİYELERİN   MALZEMELERİ
KURABİYE HAMURUNUN MALZEMELERİ
-250 Gr tereyağ
-1Su bardağı pudra şekeri
-2 Yumurta
-2 Çay kaşığı tarçın
-1 Çay kaşığı zencefil
-1 Su bardağı patates nişastası
-3 Bardak un
-1Çay kaşığı baking bowder
-1 Vanilin
ŞEKER HAMURUNUN MALZEMELERİ
-11oo gr  Pudra şekeri
-8 Çorba kaşığı dolusu glikoz
-1 Çorba kaşığı dolusu toz jelatin
-1/2 Su bardağı su
-2 Tatlı kaşığı gliserin
-1 Çay kaşığı Tolstoy c
-istenilen renklerde gıda boyası
ŞEKER HAMURUNUN YAPILIŞI
Jelatini ılık suyla yumuşatıp içine glikoz,gliserin,tolstoyu katıp karıştırılır pudra şekeride ilave edip esnek olasıya kadar yoğurulur.Hamurdan parçalara ayırıp istenilen gıda boyası ile renklendirilir.
Şeker hamuru hazırdır.Kurabiye yapılan kalıplarla şekil verilip kurabiyelerin üzerine ısıtılan balla şeker hamurları yapıştırılır.
KURABİYE HAMURUNUN YAPILIŞI
Yumuşak tereyağın içine yumurta ve pudra şekeri karıştırılır kalan malzemeleride katıp çok katı olmayan bir hamur tutulur.Kurabiye kalıplarıyla şekiller verip yağlanmış fırın tepsisine dizip 180 derecedeki fırında pişirilir.Beyaz kalmasına dikkat edilir.